En god gæsteret, som
er fin som buffet, til mange mennesker. Det er dog bedst hvis stegen ikke vejer
mere end 1½ kg, for at få et så godt resultat som muligt.
Tid: 2½ time, heraf
1½-2 timer i ovnen + 4-5 timer i urtelagen.
Retten er
fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 8-10 pers.
# Ingredienser
1½ kg roastbeef,
eller inderlår
URTELAGE:
1 løg i både
½ spsk sorte
peberkorn
2-3 spsk tørrede
krydderurter -
fx basilikum,
timian, rosmarin, estragon -
eller 1 bdt. friskt
af hver
1 bdt. persille
1 liter vand
½ dl salt
2 fed hvidløg
* Fremgangsmåde
1. Læg kødet i et
ovnfast fad.
Sæt et stegetermometer i den tykkeste del af kødet.
2. Steg kødet i en
125 °C varm ovn til det har en midtertemperatur på 60 °C.
Det tager 1½-2
timer.
3. Pil løget og skær
det i både.
Knus peberkornene.
Hak krydderurter og
persille groft.
4. Bring vandet til
urtelagen i kog.
Tilsæt salt, løg,
presset hvidløg og krydderurter.
Lad lagen køle af.
5. Lad den varme
steg ligge i lagen 4-5 timer.
6. Server stegen i
tynde skiver sammen med kogte kartofler og en grøn salat.
Rør også gerne en
sauce til af cremefraiche med hakket purløg og persille.
Tips: Tilsvarende udskæringer af rådyr eller hjort
kan tilberedes på samme måde.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------