Æblegrød og mos er
virkelig efterårsklassikere. Her er der i stedet for sukker brugt søde modne
pærer til at søde og give æblerne smag. Tilsat lidt god vanilje bliver grøden
endnu mere efterårsagtig. Sødmefuld frugtmos; Frugter er bare dejlige på alle
måder. Frugtgrød kan koges i gryde ellers bages i ovn resultaterne bliver
forskellige alt efter frugterne, så prøv gerne begge dele.
#
100 g æble
100 g pære
½ dl vand
1 knsp korn fra en
vaniljestang
*
Skyl frugterne.
Skær frugterne i
kvarte, og fjern kernehuset, men lad skrællen sidde på.
Skær frugterne i
grove tern. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud.
Kom frugt, vand og
vaniljekorn i en lille gryde, og kog under låg i 5-10 min, til frugten er helt
mør.
Blend frugterne til
en cremet konsistens.
Det er vigtigt, at
alle skrældele er bittesmå.
Juster med vand,
hvis mosen bliver for tyk.
Æble-pæremosen
smager godt som tilbehør eller dessert.
Prøv også at komme
den i den cremede havregrød.
TIPS: Server også
frugtmosen med l spsk fint blendede nødder fx smuttede mandler eller
hasselnødder uden skal.