Prøv at skifte havregrøden ud med den fynske boghvedegrød - bare en gang i mellem!
Morgenmad Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 minutter. Kogetid: 30 minutter.
Let at lave. Lav pris. (4 personer) -
# Ingredienser til Boghvedegrød:
180 g boghvedegryn
1½ dl mælk eller vand
1 tsk salt
Tilbehør: smør og sirup
* Sådan laves Boghvedegrød:
1. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde (ikke af
aluminium, der misfarver retter med mælk) og drys boghvedegrynene i under
omrøring.
Rør, til grøden atter kommer i kog.
2. Lad grøden koge ved meget svag varme under låg i ca. ½
time. Rør af og til.
Tilsæt mere mælk eller vand, hvis grøden ser ud til at koge
for tyk.
Smag til med salt.
Tips: Spis grøden med smørklat. Og sirup. Eller drys
sukker på.
En rest boghvedegrød kan steges som klatkager og spises som
Blini fx med kaviar, løg og cremefraiche. Eller spises med sødt til, frugtmos
eller andet, som efterret.
Se flere opskrifter
med Boghvede
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------