Grød kan koges af forskellige grynsorter og med mælk eller vand. Til morgenmad er det mest praktisk at vælge gryn fx havregryn og hirse med kort kogetid.
Til middagsmad er
grød også godt og da kan vælges gryn med længere kogetid, byggryn, ris og
boghvedegryn. Som tilbehør til grød er frugter og frugtmos velegnet.
Disse opskrifter på grød er beregnet til 4 personer.
Havregrød
#
125-150 g havregryn
1 liter vand, salt
*
Bland gryn og koldt
vand og varm grøden under omrøring.
Lad grøden småkoge
1-2 min, smag til med salt og pisk grøden igennem.
Byggrød - sødgrød
#
100-125 g byggryn
1 liter sødmælk,
letmælk, minimælk eller skummetmælk
salt
*
Bring mælken i kog,
drys grynene i under omrøring og lad grøden koge ca 45 min ved svag varme.
Smag til med salt.
Variation:
Vandgrød: Kog
byggrynene i vand i stedet for mælk.
Risengrød
#
100-125 g grødris
1 liter sødmælk,
letmælk eller minimælk
salt
*
Bring mælken i kog,
drys grynene i under omrøring.
Lad grøden koge ved
svag varme 45-60 min.
Smag til med salt.
Vandrisengrød med
æbler
#
100-125 g grødris
1 liter vand
2-3 æbler
salt
*
Bring vandet i kog,
drys risene i under omrøring.
Lad grøden koge ca
20 min.
Tilsæt æblerne, der
er skrællede og skåret i både og lad grøden koge færdig 25-40 min.
Smag til med salt.
Boghvedegrød
#
125 g boghvedegryn
1 liter sødmælk,
letmælk eller minimælk
salt
*
Bring mælken i kog,
drys grynene i under omrøring og lad grøden koge ved svag varme ca 1 time.
Smag til med salt.
Hirsegrød
Beregn 75 g
hirseflager pr. l kogende sød-, let- eller minimælk.
Kogetid 5-10 min.
Smag til med salt.
Se alle de bedste opskrifter med Grød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------