Ikke noget
taekwondo-kast, men en italiensk måde at tilberede gærdej på - Du får
succes med denne opskrift 🎵 🎵 🎵
Til 16 stykker. Tilberedning:
1 time (plus hævetid).
# Ingredienser
130 g gær
2 dl lunken mælk.
300 g italiensk
hvedemel
30 g sukker
30 g margarine
½ tsk salt.
600 g abrikoser
250 g brombær
80 g
abrikosmarmelade
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
flødeskum eller
cremefraiche
* Tilberedning
1. 130 g gær røres ud i 2 dl lunken mælk.
Ælt det sammen med
300 g italiensk hvedemel, 30 g sukker, 30 g margarine og ½ tsk salt.
Lad dejen hæve i 20
minutter.
600 g abrikoser
halveres, udstenes og skæres i både.
250 g brombær
sorteres.
2. Dejen æltes igen grundigt igennem på en
bordplade, der er drysset med mel.
Den deles i 2
stykker.
På bordet, der
stadig skal være drysset med mel, rulles de ud til 2 ovale dejflader (a 35x25
cm),
De lægges på hver
sin bageplade med bagepapir.
På hver af dem
smøres 80 g abrikosmarmelade i et tyndt lag, frugten lægges på, og 1 brev
vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) drysses over.
3. De bages en ad gangen 20 minutter i den
forvarmede ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C).
De serveres varme
med flødeskum eller cremefraiche.
Energi pr. stk: 3 g
protein, 3 g fedt, 26 g kulhydrater = 156 kcal (660 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.