Abrikoskagen er nem at bage med friske abrikoser eller fra dåse. Også til en brunch bør der være en sød finale – her er det en skøn dessertkage.
Til 6 personer. Tilberedningstid:
ca 30 min. Bagetid: 40-45 min. Fryseegnet
# Ingredienser
500 g friske abrikoser
eller tilsvarende mængde fra dåse
250 g smør
250 g sukker (godt 2½
dl)
4 æg
250 g hvedemel (4 dl)
½ tsk bagepulver
2-3 spsk flormelis
* Fremgangsmåde
1. Skær abrikoserne i
halve og tag stenen ud.
Abrikoser fra dåse skal
blot dryppe godt af.
2. Fordel halvdelen af
frugten i en tærte- eller springform.
Rør smør og sukker godt
sammen og tilsæt æggene et ad gangen.
3. Bland mel og bagepulver
og rør det i dejen.
Fordel den i formen over
abrikoserne.
Læg resten af abrikoserne
over.
4. Sæt formen i ovnen
ved 175 °C i 40-45 min.
Lad kagen svale og drys
med sigtet flormelis.
Se alle de bedste opskrifter med Abrikos
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------