Den amerikanske citrontærte har det hele! Sprød mørdejsbund, syrligsød citroncreme og lækker marengs på toppen. Se opskriften på citrontærte her!
Til 5-6 personer. Tilberedningstid:
ca 30 min. Bagetid: ca 25 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
125 g hvedemel (2 dl)
2 tsk vaniljesukker
50g mandler
100 g smør
1 æggeblomme
Creme:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2½ dl fløde (13%)
1 citron
Marengsmasse :
3 æggehvider
225 g sukker (2½ dl)
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, vanilje
og finthakkede mandler.
Findel fedtstoffet heri
og tilsæt æggeblommen.
Ælt dejen sammen og lad
den hvile koldt 30 min.
2. Pisk æggeblommerne
sammen med sukker.
Pisk maizenamelet i.
Bring fløden i kog og hæld den i æggemassen mens der piskes.
Hæld det tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der stadig
piskes.
Tag gryden fra varmen
og lad cremen blive kold.
3. Vask og tør citronen
og riv skallen i cremen.
Pres saften heri.
4. Rul dejen tyndt ud
og kom den i en smurt tærteform.
Prik dejbunden med en
gaffel og forbag den ved 200 °C i 20 min.
5. Pisk æggehviderne
meget stive og pisk 3-4 spsk af sukkeret heri.
Vend resten af sukkeret i marengsmassen.
6. Bland ca ¼ af marengsmassen
i cremen.
Kom det på tærtebunden
.
Læg resten af marengsmassen
over.
Bag tærten endnu 5-10
min eller til marengsmassen er gylden.
Se alle de bedste opskrifter med Citrusfrugter
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------