Luftige og lækre amerikanske pandekager. Det er nemt og
ligetil! Følg denne opskrift.
25 min. til 4 personer.
# Ingredienser
150 g hvedemel
2 spsk sukker
½ tsk revet citronskal
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
2.5 dl mælk
1 æg
15 g smør
Bærkompot:
125 g frosne skovbær
50 g rørsukker
½ vaniljestang
½ dl ahornsirup
*
Fremgangsmåde
Pandekager:
Bland mel, sukker, citronskal, salt og bagepulver sammen i
en skål.
Tilsæt mælk og æg, og rør indtil dejen bliver glat.
Smelt lidt smør på en blinispande eller en almindelig
stegepande, og sæt klatter af dej på den varme pande.
Beregn ca. 1½ spsk pr. pandekage.
Steg pandekagerne ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne
og gennembagte.
Bærkompot:
Kom de frosne skovbær i en gryde med rørsukker og en flækket
vaniljestang.
Kog dem langsomt op, og lad dem småkoge i ca 15 min til
kompotten har marmelade-konsistens.
Servér pandekagerne lune med bærkompot og ahornsirup.
Hvis pandekagerne ikke skal spises direkte fra panden, kan
de kommes i et ovnfast fad, dækkes med alufolie og holdes lune i en 100 °C varm
ovn.
Spis amerikanske pandekager til morgenmad i weekenden,
sammen med yoghurt, god mysli og masser af frisk frugt.
Tips: I stedet for bærkompot kan du servere friske bær fx
hindbær, blåbær, brombær, marmelade eller sukker til pynt
Se også vores andre opskrifter på pandekager.