Her får du en dessert med spændende ananas. Denne pavé er
med ladyfingers, syltet ananas, creme og kokos. Den er perfekt og kan serveres året
rundt.
Tid: 240 min.
# Ingredienser
Savoiardi/lady fingers
4 æg
100 g sukker
½ vaniljestang
100 g hvedemel
sukker til drys
sprøjtepose
Syltet ananas:
1 ananas
250 g sukker
1 lime, saften
1 kanelstang
Creme:
3 æggeblommer
75 g sukker
5 dl piskefløde
250 g græsk yoghurt
Drys: kokosmel eller
kokosflager
* Tilberedning
Savoiardi/lady
fingers: Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne
hvide og luftige med 50 g sukker og
kornene fra
vaniljestangen.
Pisk æggehviderne i en
anden skål med rene piskeris, og
drys 50 g sukker imens
der piskes.
Pisk hviderne helt
stive og vend dem forsigtigt i æggeblomme-
massen sammen med
melet ad 3 omgange.
Fyld dejen i
sprøjteposen.
Sprøjt dejen ud i 10
cm lange kager.
Der skal være god
afstand mellem kagerne.
Drys kagerne med
sukker.
Bag dem ved 175 °C i
15-18 min, til de er gyldenbrune.
Lad dem køle af på
bagepladen.
Syltet ananas:
Ananas skrælles og
skæres i tern på ca. 1,5 cm.
Ananas, sukker,
limesaft og kanel simrer i en gryde i ca. 15 min.
Lad det afkøle.
Creme:
Pisk æggeblommer og
sukker til hvidt og luftigt skum.
Tilsæt yoghurt, og lad
elpiskeren fordele yoghurt helt i
æggemassen ved meget
lav hastighed.
Pisk fløden stiv, og
vend den sammen med yoghurtcreme.
For at samle det hele:
Læg 15-20 ladyfingers
i bunden af fadet, hæld syltet ananas ovenpå
og fordel derefter
cremen over ananassen i fadet.
Gentag det en gang
til, ladyfingers, ananas og creme.
Dæk fadet med
husholdningsfilm.
Lad din pavé stå
mindst 3 timer på køl, inden den spises.
Den er bedst samme
dag, cremen er lavet.
Drys din pavé med
kokosmel eller kokosflager lige før servering.
I stedet for at
anrette i fad, kan du portionsanrette i små skåle.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------