Dessert. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile, dej: 1 time
Bagetid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Pris: Mellem (4 personer)
# Ingredienser til Ananastærte:
Tærtedej:
100 g smør
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
25 g flormelis (ca. ½ dl)
1 lille æggeblomme
Creme:
2 æggeblommer
60 g sukker (3/4 dl)
2 spsk Maizenamel
3 dl mælk
1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
Fyld: 1 frisk ananas (500 g)
Sukkerlage:
3 dl vand
250 g sukker (ca. 3 dl)
Gelé:
4 dl sød hvidvin
6 blade husblas
Tærteform: 22 cm
* Sådan laves Ananastærte:
Tærtedej:
1. Bland mel og flormelis og hak smørret i.
Saml dejen hurtigt med æggeblommen og stil den koldt mindst
1 time.
2. Rul dejen ud på et melet bord og læg den i en tærteform.
Sørg for, at den går godt op ad siderne.
Kør kagerullen en gang hen over formen, så kanten bliver
pænt og ensartet afsluttet.
Sæt ovnen på 190 °C.
3. Prik bunden med en gaffel eller læg alufolie på dejen og
fyld formen med tørrede ærter, linser eller salt, for at tærte bunden ikke skal
boble op.
Forbag den i ca. 10 min.
4. Tag tærtebunden ud, fjern eventuel folie med fyld og bag
bunden yderligere 10-15 min.
Den skal være tør og gylden.
5. Creme: Pisk æggeblommerne godt med sukker i en gryde.
Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og mælk.
Pisk Maizenamelet i og tilsæt mælken.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Gem dem.
Kom vaniljebælgen i og bring cremen i kog under omrøring.
Lad den småkoge et par min. og stil den til afkøling.
Tag vaniljebælgen op og rør vaniljekornene eller -sukkeret
i.
6. Kog vandet og sukkeret sammen til sukkerlagen.
7. Skær ananassen i skiver, halve r dem og fjern stokken og
skrællen.
8. Kog ananasskiverne 5 min. i lagen.
Læg dem til afdrypning (fx på et stykke køkkenrulle).
9. Læg husblassen i blød i koldt vand i 8-10 min.
10. Fordel den kolde creme over den bagte bund.
Læg ananasskiverne oven på cremen i et smukt mønster.
11. Varm hvidvinen op.
Tryk husblassen fri for vand og smelt den direkte i vinen
under let omrøring.
12. Sæt hvidvinsgeleen til afkøling.
Rør i den med mellemrum, mens den svaler.
13. Hæld hvidvinsgeleen over tærten, når den begynder at
stivne.
Lad tærten stå, til geleen er helt stiv.
Tips: Ananas på
dåse kan erstatte den friske ananas. De skal bare dryppe af i en sigte.
Pynt tærten med fx druer, kiwifrugt, brombær eller kirsebær,
inden hvidvinsgeleen hældes over.
Hvidvinen kan erstattes af klar frugt juice eller æblecider.
Lidt vaniljetilsmagt flødeskum eller cremefraiche kan serveres
til.
Tærtebunden kan bages dagen før, men skal opbevares tørt (i
kagedåse), ellers bliver den blød.
Se de bedste opskrifter med
Ananas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------