En
dejlig saftig, sød og syrlig kage bagt med både skal og saft af økologiske
appelsiner. Kagen dryppes med appelsinsirup og lægges sammen med
appelsinglasur.
Arbejdstid:
45 min. Koge/bagetid: 50 min. Fryse-egnet. 1 kage til ca. 10 personer.
#
Ingredienser til Appelsinmåne:
Kagen:
150
g blødt smør
250
g rørsukker
3 æg
1
tsk vaniljesukker
2-3
økologiske appelsiner (2 spsk fintrevet skal + 1½ dl saft)
1
dl yoghurt
200
g hvedemel
75
g kartoffelmel
2
tsk bagepulver
¼ tsk
salt
Appelsinsirup:
1
dl appelsinsaft
50 g
sukker
Appelsinglasur:
50
g blødt smør
250-300
g flormelis
1
økologisk appelsin (1 spsk fintrevet skal + 2 spsk saft)
Pynt:
lidt
revet appelsinskal og evt. lidt mynte
*
Sådan
laver du Appelsinmåne:
Tænd
ovnen på 180 °C.
Pisk
smør og sukker cremet og pisk æggene i et ad gangen.
Tilsæt
vanilje, appelsinskal og saft samt yoghurt og pisk det hurtigt igennem.
Sigt
mel og kartoffelmel sammen med bagepulver og tilsæt salt.
Rør
det i dejen og fyld den i en smurt springform (24-26 cm).
Bag
kagen midt i ovnen i 45-50 min. dæk evt. med et stykke bagepapir, hvis
overfladen bliver for mørk.
Tjek
med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen 10 min.,
før den vendes ud på en rist til afkøling.
Giv
appelsinsaft og sukker et opkog og dryp det over kagen, mens den endnu er lun.
Pisk
blødt smør sammen med sigtet flormelis og pisk appelsinskal og appelsinsaft i.
Del
den afkølede kage i 2 halvmåner, smør dem med glasur og læg dem sammen.
Smør
evt. overskydende glasur på kanten og pynt med ekstra revet appelsinskal og
evt. et par mynteblade.
TIPS:
Tilsæt evt 125 g grofthakket mørk chokolade eller 75 g rosiner eller tørrede tranebær
til dejen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD