Bagværk Kage Hjemmebag. Arbejdstid: 20 minutter Bagetid: ca. 1 time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
Hvem sender først et billede til os, af denne skønne kage?
# Ingredienser til Astakage:
smør
mørkt farin ()
1 æg
hvedemel (ca. )
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
1 tsk allehånde eller ingefær
½ tsk stødt nellike
(kærne)mælk
rosiner ()
evt. lidt hakket sukat
reven skal af ½ usprøjtet citron
Bageform:
* Sådan laves Astakage:
1. Rør smør og farin godt sammen.
Tilsæt ægget og rør atter godt.
2. Tilsæt mel, natron og krydderier skiftevis med mælken.
3. Vend rosiner (og evt. sukat) i lidt hvedemel og vend det
i dejen sammen med den revne citronskal.
Sæt ovnen på 175 °C.
4. Fyld dejen i en velsmurt kageform (eller en teflonbelagt
form) og bag den på ovnens nederste rille i ca. 1 time.
Stik i kagen på det højeste sted med en strikkepind eller en
stegegaffel, den skal komme tør op.
5. Tag den færdige kage ud.
Lad den hvile lidt, før den løftes forsigtigt ud af formen
for at svale helt af på en rist.
Herefter kan den lægges tilbage i formen.
Tips: En tæt skærekage som denne holder, godt pakket
ind, 14 dage i køleskab.
Kan fryses; holdbarhed: 3-4 måneder.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------