Her er en opskrift på engelske scones, der i virkeligheden
er nemme boller bagt med bagepulver i stedet for gær. Derfor er det en hurtig
opskrift.
Det tager få minutter at bage de lækre brød, som naturligvis
serveres helt lune.
Her er de lavet med sødmælk, men du kan erstatte mælken med
kærnemælk.
Dejen til en engelsk scone er rimelig flydende og let i
konsistensen, og sådan skal den være. Ellers bliver brødene for tørre.
Og så skal de færdigbagte brød helst spises ret hurtigt, for
her smager de altså bedst.
Opskriften giver cirka 12 stk. men du nemt gange opskriften
op til en større mængde.
# Ingredienser til scones
400 g hvedemel
60 g rørsukker
10 g bagepulver
5 g vaniljesukker
100 g smør koldt i tern
250 g mælk
3 g salt
Pensling:
1 æg
1 lidt mælk
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C varmluft, og læg et stykke bagepapir på
en bageplade.
Kom mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en
skål.
Kom smørret ved, og smuldr det godt ind i dejen.
Det skal nærmest føles som lidt tørre brødkrummer.
Kom mælken i, og rør dejen godt igennem med en grydeske.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og drys en smule mel
over dejen.
Rul dejen ud til en tykkelse på cirka 2 centimeter.
Udstik med en udstikker - eller brug evt. et glas.
Hvis du dypper kanten i mel, hænger glasset ikke fast i
dejen.
Læg de udstukne dejskiver over på bagepladen efterhånden som
de er klar.
Når du ikke kan udstikke flere huller, samler du forsigtigt
dejen, ruller den ud igen, og udstikker på ny.
Fortsæt indtil du har 12 scones af denne portion dej.
Pensl dem med sammenpisket æg og mælk.
Bag dem cirka 10-12 min i ovnen på midterste rille ved 200
°C varmluft.
Hold øje med dem, og tag dem ud når de har en flot farve.
Tag dine nybagte scones ud, og server gerne straks.
Scones er bedst mens de stadig er helt lune.
Frysning
Kan man fryse scones? Spørgsmålet dukker indimellem op, og
svaret er, at det kan du godt, men...
Det er jo brød, der er hævet med bagepulver, og derfor
bliver det aldrig rigtig godt at fryse en scone ned - de bliver tørre og
triste, og de derfor smuldrer let.
Det er så nemt og hurtigt at bage en scone, at du skal lave
dem friske hver gang.
Historien om scones
Scones stammer oprindeligt fra Skotland, men er blevet en
tradition i det britiske køkken, hvor man ofte nyder dem til en god kop te. Du
kan eventuelt servere dem med smør og orangesyltetøj.
Tips: Du kan røre små stykker chokolade i dejen, og
så har du de lækreste chokoladescones.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.