Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 35 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kringle med æblefyld
2,5 dl mælk
50 g gær
125 g smør
600 g hvedemel (10 dl)
3 spsk sukker
reven skal af ½ usprøjtet citron
2 æg
Fyld:
500 g æbler
2 tsk kanel
2 spsk sukker
30 g smør
Endvidere:
1 æg
2 spsk tesukker
*
Sådan laves Kringle med æblefyld
1. Lun mælken let (højst 35 °C) og rør gæren ud heri.
Bliver mælken for varm, mister gæren sin hæveevne.
2. Smuldr smørret i melet, til det er grynet.
Tilsæt gærvæsken, sukker, citronskal og æg og ælt dejen
smidig.
3. Stil dejen til hævning, lunt og tildækket i ½ time, eller
til den har nået dobbelt størrelse.
Sæt ovnen på 200 °C.
Fyld:
4. Skræl æblerne og skær dem i små terninger eller smalle
både.
Rør kanel, sukker og smør sammen.
5. Tril dejen til en lang pølse og rul den ud til en aflang
plade, ca ½ cm tyk og 15 cm bred.
Læg smørblandingen i en stribe langs midten af dejen og
fordel æblerne oven på.
6. Fold siderne af dejen næsten helt op om fyldet, og sørg
for, at dejen lukker godt om fyldet ved enderne ved at bøje enderne op om
fyldet.
7. Dæk en plade med bagepapir eller smør den let og drys den
med mel.
Form stangen til en kringle på pladen og lad den efterhæve
lunt og tildækket ca 15 min.
8. Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med tesukker.
9. Bag kringlen på ovnens midterrille 25-30 min.
Lad kringlen stå et øjeblik på pladen, inden den forsigtigt
lempes over på en bagerist.
Tips: Kringlen kan pyntes med mandelflager sammen med
eller i stedet for tesukker.
Fyldet kan varieres med en portion Kagecreme og 50 g
rosiner.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kringle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------