Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 45 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Krydderikage
100 g smør
100 g farin (1¾ dl)
1 æg
250 g hvedemel (godt 4 dl)
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
¼ tsk stødt kardemomme
1¼ dl mælk
1 dl rosiner
½ dl sukat
smør til formen
Aflang bageform: 1 l
*
Sådan laves Krydderikage
1. Rør smørret blødt med farinet. Tilsæt ægget og rør godt.
2. Bland melet med natron, bagepulver, kanel, nelliker og
kardemomme.
3. Rør skiftevis melblanding og mælk i smør-farin-æggeblandingen.
Vend til sidst rosiner og sukat i dejen.
4. Smør formen og fordel dejen heri.
Sæt kagen nederst i en kold ovn.
Sæt ovnen på 180 °C og bag kagen ca 45 min.
En nål skal komme tør op.
5. Lad kagen hvile et par min. i formen.
Skær den fri i siderne og vend den ud på en bagerist. Lad
den blive helt kold.
Tips: Hakket syltet appelsinskal kan helt eller
delvis erstatte sukaten.
Se Appelsinskal,
syltet.
Kagen kan med fordel laves dagen før den skal spises.
Så når krydderismagen at gøre sig bedre gældende.
Mørkt farin giver en lidt mere karakteristisk smag end lyst,
men lyst farin kan bruges.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------