Et let brød, fyldt med hakkede sorte oliven. Den enkle
tilberedning og den vidunderlige smag vil gøre dig salig! Bedst 24 timer i
døgnet
• Grønne oliven er umodne sorte oliven som ikke har udviklet
den fulde smag og sødme.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner
Ingredienser
30 udstenede sorte eller grønne oliven
5 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt oregano
¼ tsk friskkværnet peber
30 g smør eller margarine
1¾ dl letmælk
1 tsk olie
TIL SERVERINGEN:
Let Philadelphia ost
Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
2. Hak olivenerne fint og stil dem til side.
Hæld de tørre ingredienser i en foodprocessor og
bland godt.
Findel fedtstoffet i melblandingen og tilsæt mælken.
3. Hæld dejen ud på et melet bord.
Ælt det sammen til en smidig dej.
Rul dejen ud til et rektangel a 25x35 cm og ca. 1 cm tyk.
4. Pensl med olivenolien og fordel de hakkede oliven
over dejen.
Rul dejen sammen fra den ene langside.
Læg rullen på bagepladen.
Bøj rullen lidt og bag i ovnen 20-30 min eller til den er
gylden og gennembagt.
Stænk brødet med koldt vand 1-2 gange under bagningen.
Lad brødet køle af under et klæde.
Skær brødet i skiver og server det med let Philadelphia ost.
VARIATION
Erstat 1½ dl af hvedemelet med grahamsmel og
letmælken med syrnet fløde eller yoghurt.
Krydret olivenbrød:
Pr. portion: Energi: Kcal 283 = kJ 1188
Kulhydrat 40 g Protein 6 g Fedt 11 g (35%) Fibre 2 g
Tips
Friske krydderurter eller chili kan anvendes i fyldet.
Tilsæt i så fald dette i trin 2 sammen med de tørre ingredienser.
Grønne, umodne oliven blancheres først inden de lægges i saltvand.
Sorte, modne oliven skylles, lægges i saltvand, tørres og
lægges så i olie.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.