Her er de bedste kuvertbrød bagt af gærdej, med smag og
herlig fugtighed. Bollerne kan serveres til al slags mad og smager godt fx med
smør og ost, rullepølse eller skinke.
Giver 48 stk. Er fryseegnet.
# Ingredienser
50 g smør
3 dl mælk
100 g kvark 0,5% Fromage Blanc
25 g gær
1½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
500 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: hvedemel eller groft salt
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud
heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 48 stykker.
Tril dem til minibrød - så de ligner citroner med spidse
ender.
Læg kuvertbrødene på plader med bagepapir og
lad brødene efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl med æg og drys med mel eller salt.
Bag kuvertbrødene midt i ovnen i ca. 9 min ved 250 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.