Denne kage er meget hurtig at bage -
ved hjælp af kagemix tager det bare et kvarter. Takket være æblejuice bliver
den ekstra saftig og smagfuld.
• Æblerne indeholder meget fiber samt
A- og C-vitamin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25
min. 10 stk.
# Ingredienser
3 mellemstore æbler
5 dl usødet æblejuice
25 g smør eller margarine
½ dl farin
8 dl sandkagemix
2 dl vand
flormelis til pynt
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Udkern æblerne og skær dem i tynde
både.
Bland æblejuicen med æblebådene i en
gryde og bring det
i kog ved god varme.
Skru ned til svag varme og kog til
æblerne er møre, ca. 5 min.
Lad æblerne dryppe af og gem ½ dl af
juicen.
2. Smelt fedtstoffet og bland det med
farin og ½ dl æblejuice.
Bland godt.
Hæld blandingen i bunden af en form
som er 22 cm i diameter.
3. Læg halvdelen af æblebådene i
sukkerblandingen langs
formens kant så de overlapper hinanden
(se Tips).
4. Bland sandkagemixen med vand til en
jævn dej.
Hæld dejen over æblerne og læg resten
af æblerne
ovenpå dejen.
5. Bag derpå kagen i ovnen i ca. 25
min.
Vend den ud og tænd for ovnens grill.
Sigt flormelis over kagen og stil den
under grillen til
sukkeret er gyldent, 1-2 min.
Pas på det ikke brænder på!
Pynt med lidt ekstra flormelis.
Nemmeste æblekage:
Energi pr. stk.: Kcal 197 = kJ 827
Kulhydrat 27 g Protein 2 g Fedt 9 g
(41%) Fibre 1 g
Tips
Dæk formens bund med æblebåde.
Lad bådene overlappe hinanden.
Hvis der ikke er nok, så skær dem i tyndere skiver.
Hæld dejen over æblebådene.
Anvend en dejskraber til at glatte dejen ud,
men pas på at du ikke skubber til
æblebådene.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.