Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 30 min. Hævetid: ca 1½ time. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Påskebrød, græsk
2½ dl mælk
gær
1 tsk salt
1 æg
ca
hvedemel (8½ dl)
4 æg
Til pensling: sammenpisket æg
Springform:
*
Sådan laves Påskebrød, græsk
1. Lun mælken knap håndvarm (35 °C) og opløs gæren heri.
For varm mælk ødelægger gærens hæveevne.
2. Rør salt, æg og 2/3 af melet i dejen. Rør, til dejen
hænger sammen.
Tilsæt det resterende hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen
smidig og glat.
3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca 1 time.
Ælt dejen let igennem.
Rul ⅔ af
dejen til en cirkel med en diameter på ca .
Beklæd en smurt springform med den.
6. Tril resten af dejen til 6 fingertykke stænger.
Læg 2 dej stænger i kryds over bunden, så den bliver inddelt
i 4 lige store felter.
Form de resterende dejstænger til cirkler og læg en i hvert
felt.
7. Sæt et helt råt æg i midten af hver cirkel.
Ægget skal ikke slås ud, det skal anbringes som det er, med
skal.
Sæt ovnen på 200 °C.
8. Lad brødet efterhæve lunt og tildækket ca ½ time.
Pensl det med sammenpisket æg.
9. Bag brødet på nederste rille ca 30 min., til det er
gyldent og gennembagt.
Afkøl brødet på en bagerist.
Tips: Server brødet som tilbehør til frokostbordet.
Felterne på brødet kan inddeles, efter hvor mange æg der
ønskes.
Se alle de bedste opskrifter med Påske
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------