Dessert. Arbejdstid: 1 time. Iblødsætning, abrikoser: 8-10 timer, evt. natten over. Kogetid, abrikoser: ca 20 min. Kogetid, pærer: 5-8 min. Bagetid i alt: ca 20 min. Svær at lave. Mellem pris. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Pære Brillat-Savarin
4-5 pærer
Bunde:
4 æg
sukker (ca. 1½ dl)
hvedemel (knap )
kartoffelmel (ca. ¾ dl)
smør
Sukkerlage:
vand
sukker (ca. )
1 stang vanilje
1-2 spsk rom
Abrikospuré:
tørrede usvovlede abrikoser
½ l udblødningsvand
sukker (ca. 1¼ dl)
1-2 spsk rom
evt. 1 tsk kartoffelmel
Endvidere:
sukkerlage
2 lagkageforme: ca
Ovnfast fad
*
Sådan laves Pærer Brillat-Savarin
1. Sæt abrikoserne i blød i koldt vand, der dækker, aftenen
før.
Bunde:
2. Sæt ovnen på 225 °C.
3. Pisk æg og sukker skummende.
Bland hvedemel og kartoffelmel og vend det forsigtigt i.
4. Smelt smørret, lad det svale og rør det i dejen.
5. Fordel dejen i to velsmurte lagkageforme og bag bundene
midt i ovnen 6-8 min.
Lad bundene svale lidt af i formene, før de forsigtigt
lempes over på en bagerist og afkøles helt.
Pærer:
6. Skræl pærerne og fjern blomst og stilk.
Del dem på langs i to halve og fjern forsigtigt kernehuset.
Sukkerlage:
7. Bring vand, sukker og den flækkede vaniljestang i kog.
Læg pærerne i og lad dem koge møre under låg for svag varme
5-8 min.
Tag pærerne op med en hulske og lad dem dryppe af.
8. Lad lagen koge ind til ca for god varme uden låg.
Tag den fra varmen, fjern vaniljebælgen og tilsæt rom.
Abrikospuré:
9. Kog de udblødte abrikoser godt møre i udblødningsvandet
ca 20 min.
Lad dem dryppe af.
10. Gnid abrikoserne gennem en sigte.
Varm pureen godt igennem og smag den tilmed sukker og rom.
Jævn med kartoffelmel udrørt i lidt koldt vand, hvis pureen
er for tynd.
11. Sæt ovnen på 200 °C.
Læg den ene lagkagebund på et ovnfast fad.
Dryp bunden med lidt af sukkerlagen og fordel pærerne på
den.
Læg den anden bund ovenpå og dryp også den med sukkerlage.
Fordel et lag pæreskiver over dejen.
12. Sæt kagen midt i ovnen 10-15 min., til den er
gennemvarm.
Tag kagen ud af ovnen, hæld den varme abrikospuré over og
server straks.
Tips: Server desserten med Creme anglaise, Creme
Chantilly eller flødeskum.
De friske pærer kan erstattes af Pærer,
henkogte eller pærer fra dåse.
Brug i så fald sukkerlagen fra dåsen.
Færdigkøbt abrikospuré kan erstatte den hjemmelavede.
Pynt evt med hakkede cocktailbær og fordel dem over kagen.
Se alle de bedste opskrifter med Lagkager
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
INFO: Savarin er en ringformet kage af gærhævet hvededej,
der gennemvædes med rom og sukkervand. Savarin serveres med råcreme og frisk
eller kandiseret frugt.
Kagen er opkaldt efter den franske gastronom J-A.
Brillat-Savarin og findes i et utal af udgaver, bl.a. lagkager med frugt og
frugtpuré.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------