Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1¼ time. Bagetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
Som frokostret: 4 personer Som hovedret: 2 personer.
# Ingredienser
til Pizza med artiskokhjerter - Pizza Fiesole
1 portion pizzadej
Fyld:
8-10 modne tomater
kogt skinke
1 ds artiskokhjerter ()
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
150-
ost (mozzarella eller bel paese)
Endvidere: 3-4 spsk olie
*
Sådan laves Pizza med artiskokhjerter - Pizza Fiesole
1. Lav en portion Pizzadej. Sæt ovnen på
250 °C.
2. Skold og flå tomaterne og skær dem i skiver.
Skær skinken i terninger.
Hæld væden fra artiskokhjerterne og halver dem.
3. Ælt dejen igennem og rul den til en aflang plade på et
melet bord.
Dejen kan også deles i to dele, der rulles til cirkler.
Læg dejbunden(e) på en oliepenslet bageplade.
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet holdes på plads.
4. Læg de skivede tomater taglagt på dejen.
Fordel skinketerningerne over.
Læg artiskokhjerterne øverst. Drys med hakket basilikum.
5. Læg tynde skiver ost over fyldet.
Hvis der bruges bel paese, skal den først lægges over
pizzaen de sidste 5 min af bagetiden, for den smelter hurtigt.
Bag pizzaen midt i ovnen ca 20 min., til den er sprød og
kanten gyldenbrun.
Tips: Server pizzaen varm med en fyldig blandet salat
til.
Skinken kan erstattes af baconterninger.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Pizza alla Francescana:
Lav fyldet som ovenfor beskrevet, men erstat
artiskokhjerterne af
skivede, smørristede champignon.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------