Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid i alt: 35 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Rabarberkage med mandellåg
750 g rabarber
sukker (ca 1½ dl)
2 tsk maizenamel
mandler
4 æg
sukker (ca 1¼ dl)
Ovnfast fad
*
Sådan laves Rabarberkage med mandellåg
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl rabarberne.
Skær fod og blad af og befri dem for grove strenge.
Skær dem i lange stykker.
2. Smør et ovnfast fad.
Fordel rabarberstykkerne i fa det.
Bland sukker og maizenamel og drys det over.
Dæk fadet med alufolie og lad rabarberne mørne midt i ovnen
5-10 min.
Tag fadet ud og dæmp varmen til 175 °C.
3. Skold og smut mandlerne.
Blend eller hak dem fint.
Del æggene i blomme og hvide.
Pisk æggeblommerne lyse med sukkeret og vend de finthakkede
mandler i.
Pisk hviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen.
4. Fordel dejen over rabarberne og bag kagen midt i ovnen ca
en halv time.
Tips: Server kagen lun med Creme Chantilly eller
vaniljeis.
Hasselnøddekerner kan erstatte mandlerne.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------