Skal der rabarbertærte på menuen -og ikke bare en hvilken som helst rabarbertærte – men den bedste rabarbertærte med fint flettet låg. Her er opskriften
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 30 min. Bagetid: ca 40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
200 g hvedemel (3½
dl)
150 g smør (evt
margarine)
3 spsk sukker
1 æggeblomme
evt lidt koldt vand
Fyld:
500 g vinrabarber
250 g sukker (ca 3
dl)
2 tsk vaniljesukker
100 g mandler eller
hasselnøddekerner
2 æggehvider
2 spsk flormelis
* Fremgangsmåde
1. Findel
fedtstoffet i melet og bland sukker i.
Tilsæt æggeblommen
og evt. lidt koldt vand og ælt sammen til en smidig dej.
Lad dejen »hvile«
tildækket 30 min.
2. Skyl
rabarberstilkene og skær dem i 3 cm lange stykker.
Kom dem i en gryde
med halvdelen af sukkeret, vaniljesukker og vand.
Lad dem mørne ved meget svag varme.
3. Hak mandler eller
nøddekerner fint og bland dem med resten af sukkeret og æggehviderne.
4. Rul dejen ud til
en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed. (Gem lidt af dejen.)
Fordel mandelfyldet
over.
Forbag bunden i 10 min
ved 200 °C.
5. Kom godt
afdryppet rabarberkompot på den forbagte bund og læg strimler af dej over
fyldet.
Bag tærten færdig,
10-15 min endnu.
Sigt flormelis på lige inden servering.
Flødeskum kan
serveres til.
TIPS: Spiser du lidt rabarbertærte til aftensmaden, kan
oxalsyren ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for
mange mennesker - så må du bruge Tørsleffs Nonoxal.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
INFO: Rabarbertærte er en kagebund med rabarberpåfyldning.
Populær i England, hvor rabarber er blevet dyrket siden 1600-tallet, og
bladstænglerne er spist siden 1700-tallet. Udover rabarber indeholder den
næsten altid en stor mængde sukker for at afbalancere plantens intense
skarphed.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------