Logo

Rabarbertærte med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbertærte med marengslåg 

 
Dessert. Arbejdstid: 45 min. Skal hvile, dej: 1 time. Bagetid i alt: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (6-8 personer)

 
# Ingredienser til Rabarbertærte med marengslåg
Mørdej:
hvedemel ()
smør
sukker (ca ¾ dl)
1 æggeblomme
evt. 2 spsk vand

 
Fyld:
(vin)rabarber
sukker ()
2 spsk maizenamel eller kartoffelmel

 
Marengs:
3 æggehvider
flormelis (1½ dl)
Tærteform:
*
Sådan laves Rabarbertærte med marengslåg
Mørdej:
1. Kom melet i en skål.
Skær det kolde, men ikke hårde smør i stykker med en kniv og hak det i melet.

 
2. Smuldr smør og hvedemel grynet med fingrene.
Tilsæt sukker og æggeblomme og evt. vand, hvis dejen er for tør.
Saml den hurtigt. Den skal ikke æltes.
Pak dejen i folie eller anbring den tildækket i en skål og læg den i køleskab mindst 1 time.

 
3. Smør tærteformen.
Rul dejen ud på et letmelet bord og beklæd tærteformen med den.
Rul kagerullen hen over formens kant, så tærten bliver pænt afskåret.
Stil den koldt et kvarters tid.

 
Fyld:
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl rabarberstilkene. Skær fod og blad af.
Befri stilkene for evt. grove strenge og skær dem i lange stykker.

 
5. Kom rabarberstykkerne i en skål.
Tilsæt sukker og maizenamel (kartoffelmel) og bland godt.
6. Fordel rabarberstykkerne i tærteformen og bag tærten midt i ovnen et kvarters tid.

 
Marengs:
7. Pisk æggehviderne helt stive.
Bland flormelis i og pisk yderligere 5-6 min.

 
8. Tag tærten ud af ovnen og dæmp varmen til 150 °C.
Lad ovndøren stå åben, til temperaturen er faldet.
Fordel marengsmassen over tærten og bag den yderligere et kvarters tid, nederst i ovnen. Overfladen skal være let gylden.

 
Tips: Server Creme Chantilly, koldt flødeskum eller vaniljeis til.
Rabarberne kan delvis erstattes af jordbær.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rabarber

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her