Dessert. Arbejdstid: 45 min. Skal hvile, dej: 1 time. Bagetid i alt: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (6-8 personer)
# Ingredienser
til Rabarbertærte med marengslåg
Mørdej:
hvedemel ()
smør
sukker (ca ¾ dl)
1 æggeblomme
evt. 2 spsk vand
Fyld:
(vin)rabarber
sukker ()
2 spsk maizenamel eller kartoffelmel
Marengs:
3 æggehvider
flormelis (1½ dl)
Tærteform:
*
Sådan laves Rabarbertærte med marengslåg
Mørdej:
1. Kom melet i en skål.
Skær det kolde, men ikke hårde smør i stykker med en kniv og
hak det i melet.
2. Smuldr smør og hvedemel grynet med fingrene.
Tilsæt sukker og æggeblomme og evt. vand, hvis dejen er for
tør.
Saml den hurtigt. Den skal ikke æltes.
Pak dejen i folie eller anbring den tildækket i en skål og
læg den i køleskab mindst 1 time.
3. Smør tærteformen.
Rul dejen ud på et letmelet bord og beklæd tærteformen med
den.
Rul kagerullen hen over formens kant, så tærten bliver pænt
afskåret.
Stil den koldt et kvarters tid.
Fyld:
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl rabarberstilkene. Skær fod og blad af.
Befri stilkene for evt. grove strenge og skær dem i lange stykker.
5. Kom rabarberstykkerne i en skål.
Tilsæt sukker og maizenamel (kartoffelmel) og bland godt.
6. Fordel rabarberstykkerne i tærteformen og bag tærten midt
i ovnen et kvarters tid.
Marengs:
7. Pisk æggehviderne helt stive.
Bland flormelis i og pisk yderligere 5-6 min.
8. Tag tærten ud af ovnen og dæmp varmen til 150 °C.
Lad ovndøren stå åben, til temperaturen er faldet.
Fordel marengsmassen over tærten og bag den yderligere et
kvarters tid, nederst i ovnen. Overfladen skal være let gylden.
Tips: Server Creme Chantilly, koldt
flødeskum eller vaniljeis til.
Rabarberne kan delvis erstattes af jordbær.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------