Gær og hjortetaksalt
gør at brødene her, får en konsistens der gør dem til fine madbrød.
Her er nogle virkelig lækre brød, der er gode netop nu!
Tid: ca 1¼ time,
heraf 30 min. hævning. Brødene er fryseegnede. Holdbarhed ca 9 mdr.
Antal: ca 14 stk.
# Ingredienser
25 g gær
50 g margarine
5 dl mælk
½ tsk salt
½ dl lys sirup
½ tsk hjortetaksalt
1 dl valset rug
2 dl groft rugmel
ca 6 dl hvedemel
hvedemel til udrulningen
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Smelt margarinen i en gryde.
Hæld mælken på og lad det blive 37 °C varmt.
Hæld dejvæsken over
gæren og rør til den er opløst.
2. Tilsæt salt,
sirup og hjortetaksalt.
3. Rør valset rug,
rugmel og hvedemel i.
Rør det sammen til
en dej. Den skal være blød.
Lad den hæve ca 30
minutter.
4. Hæld dejen op på
et godt melet bord.
Drys mel over dejen
og form den til en stang.
5. Del dejen i ca 14
stykker.
Form hver del til en rund bolle.
Læg dem på et melet bord.
Rul dem ud til 20-22
cm i diameter med en kagerulle, gerne med terner.
Hvis de rulles med
en glat kagerulle skal de prikkes.
6. Børst alt
overflødigt mel af på begge sider af brødene.
7. Bag dem på en
varm stegepande 1½-2 minutter.
Vend brødene efter ca
den halve tid.
8. Læg brødene til
afkøling mellem to viskestykker på en rist.
Tips: Opbevar brødene i plastposer. Frys dem ned i
passende portioner.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------