Logo

Ricas tyndbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ricas tyndbrød 

 

Gær og hjortetaksalt gør at brødene her, får en konsistens der gør dem til fine madbrød.

Her er nogle virkelig lækre brød, der er gode netop nu!

Tid: ca 1¼ time, heraf 30 min. hævning. Brødene er fryseegnede. Holdbarhed ca 9 mdr.

Antal: ca 14 stk.

 
# Ingredienser
25 g gær
50 g margarine
5 dl mælk
½ tsk salt
½ dl lys sirup
½ tsk hjortetaksalt
1 dl valset rug
2 dl groft rugmel
ca 6 dl hvedemel
hvedemel til udrulningen

 
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i skålen.
Smelt margarinen i en gryde.
Hæld mælken på og lad det blive 37 °C varmt.
Hæld dejvæsken over gæren og rør til den er opløst.

 
2. Tilsæt salt, sirup og hjortetaksalt.

 
3. Rør valset rug, rugmel og hvedemel i.
Rør det sammen til en dej. Den skal være blød.
Lad den hæve ca 30 minutter.

 
4. Hæld dejen op på et godt melet bord.
Drys mel over dejen og form den til en stang.

 
5. Del dejen i ca 14 stykker.
Form hver del til en rund bolle.
Læg dem på et melet bord.
Rul dem ud til 20-22 cm i diameter med en kagerulle, gerne med terner.
Hvis de rulles med en glat kagerulle skal de prikkes.

 
6. Børst alt overflødigt mel af på begge sider af brødene.

 
7. Bag dem på en varm stegepande 1½-2 minutter.
Vend brødene efter ca den halve tid.

 
8. Læg brødene til afkøling mellem to viskestykker på en rist.

 
Tips: Opbevar brødene i plastposer. Frys dem ned i passende portioner.

 

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her