Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 20 min. Bagetid: ca 1¼ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Rismelskage
250 g rismel (knap 4 dl)
175 g smør
150 g sukker (ca 1¾ dl)
3 æg
1 usprøjtet citron
1 tsk bagepulver
smør til formen
Sandkageform: 1 l
*
Sådan laves Rismelskage
1. Sæt ovnen på 180 °C.
2. Rør smør og sukker grundigt sammen.
Del æggene i blomme og hvide og rør æggeblommerne enkeltvis
i smør-sukker blandingen.
Rør godt imellem hver æggeblomme.
3. Skyl og tør citronen og riv skallen fint.
Pres saften og kom citronskal og -saft i dejen.
4. Bland rismel og bagepulver og rør det i dejen.
5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
6. Smør en form og hæld dejen i.
Bag kagen på ovnens nederste rille i ca 5 kvarter.
Stik i kagen med en strikkepind: hænger der intet ved, er
kagen færdig.
7. Lad kagen køle lidt af i formen, før den forsigtigt tages
ud og afkøler helt på bagerist.
Tips: Appelsinsaft og -skal kan erstatte citron.
Dejen kan tilsættes 1 dl rosiner.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rismel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------