Logo

Ristærte fra Camargue - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ristærte fra Camargue - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
I det 17. århundrede forsøgte franskmændene at dyrke ris, uden større held. I dag findes der dog en vellykket risproduktion i Camarque. Det var de pilgrimsfarende, der først bragte risen med sig tilbage til Frankrig.
Forberedelsestid 40 min + 45 min trækketid. Tilberedning 1 time. Krævende. Til 6-8 pers.

 
# Ingredienser
TÆRTEDEJ
250 g hvedemel
75 g smør, afkølet og skåret i tern
4 spsk mælk
12 g gær
½ spsk olie 
1 æg


5 dl mælk
stødt kanel, efter smag
100 g sukker
70 g grødris
2 æggeblommer
3 æggehvider
flormelis, til drys

 
* Tilberedning
1. Tærtedej: Ovnen forvarmes til 160 °C.
Melet sigtes ned i en stor røreskål.
Smørret gnides ind i melet med fingrene, til blandingen har konsistens som revet parmesan.
Mælken lunes i en lille gryde, og gæren opløses heri.
Lav en lille fordybning i melet og tilsæt mælk, olie og æg.
Ingredienserne røres sammen, først med en dejskraber, siden med hænderne.
Ælt dejen til den er glat og elastisk.
Læg den i en oliepenslet skål og dæk den til med et viskestykke.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted, ca. 45 min.

 
2. Hæld mælken i en gryde sammen med 70 g af sukkeret og en smule kanel.
Når mælken er varm, tilsættes grødrisene.
Risene koges ved meget lav varme, til de er møre. Følg anvisningerne på posen.
Rør jævnligt i gryden, så risene ikke brænder på.
Tag gryden af blusset og rør æggeblommerne i.
Stil gryden til afkøling.

 
3. Slå dejen ned. Den udrulles på et meldrysset bord til en cirkel, ca. 3 mm tyk.
En 22 cm tærteform fores med dejen.
Skær dejen pænt til langs formens kant. Stil den i køleskabet.

 
4. Æggehviderne piskes meget stive.
Pisk dem til sidst sammen med sukkeret, så der dannes en glat marengsdej.
Sukkeret skal være fuldstændig opløst.
Marengsdejen vendes forsigtigt ind i rismassen.

 
5. Fyld risblandingen i tærteformen og stil den i ovnen.
Tærten bages i 35-40 min, til fyldet er fast og føles gennembagt ved et stik med en skarp kniv.
Tærten skal være smukt gylden på overfladen.
Sigt lidt flormelis ud over den færdige tærte. Den kan serveres varm eller kold.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her