Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 25 min. Hævetid i alt: ca 1 time Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Rosenbrød
1½ dl mælk
50 g smør
30 g gær
1 spsk sukker
¼ tsk salt
300 g hvedemel (5 dl)
Til pensling: æg
Glasur:
100 g flormelis (2 dl)
1½-2 spsk rosenvand
*
Sådan laves Rosenbrød
1. Lun mælken og smelt smørret heri.
Lad blandingen svale håndvarm (35°C) og udrør gæren heri.
2. Tilsæt sukker, salt og hvedemel og ælt dejen sammen.
Lad den hæve, lunt og tildækket, ca 30 min.
3. Ælt dejen kort igennem og rul den ud til et aflangt, fladt
brød ca 12 cm bredt.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Læg brødet på en smurt melet bageplade, eller på en
bageplade beklædt med bagepapir, og lad det efterhæve, lunt og tildækket, endnu
20 min.
5. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ca 15 min. på
ovnens næstnederste rille.
6. Tag brødet ud og lad det svale lidt, utildækket, på en
bagerist.
7. Rør en glasur af flormelis og rosenvand og fordel den
straks over det lune brød.
Skær det i 4-5 cm brede stykker, når det er blevet koldt.
Tips: Rosenvand kan købes på apoteket, eller man kan
lave det selv, se Rosenvand.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------