Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 50 min. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Mængde: 12 stk.
# Ingredienser
til Rosinboller
400 g hvedemel (ca 6⅔
dl)
100 g smør
2 dl mælk
25 g gær
125 g rosiner (ca 2 dl)
2 tsk sukker
½ tsk salt
1 æg
æg til pensling
*
Sådan laves Rosinboller
1. Smuldr hvedemel og smør grynet.
Lun mælken knap håndvarm (35 °C) og rør gæren ud heri.
2. Rør mælke-gærblandingen sammen med mel/smør og tilsæt
rosiner, sukker, salt og sammenpisket æg.
Dejen er ret lind og kan ikke æltes med hænderne.
3. Stil dejen til hævning ca ½ time lunt og tildækket.
4. Ælt dejen igennem med let hånd.
Tag lidt hvedemel på hænderne og form dejen til 12 boller.
Sæt dem på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med
bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket 20 min.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
6. Pisk ægget sammen og pensl bollerne med det.
Bag dem midt i ovnen ca 15 min., til de er høje og
gyldenbrune.
Lad dem svale af utildækket på en bagerist.
Tips: Server bollerne med koldt smør.
Dejen kan tilsættes ½ tsk stødt ingefær og ½ tsk stødt
kanel.
Bollerne kan pensles med Glasur.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rosiner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------