Italiensk Pane di Ramerino - Oprindeligt var brødet et
påskebrød, som blev bagt i Firenze, Italien, allerede i middelalderen. Nu bages det
dagligt i mange bagerier i Toscana, og det er meget populært.
1-2 brød eller 12 boller. Arbejdstid: 45 min. Trække/hævetid:
2¾ time. Bagetid: 15-30 min.
# Ingredienser til Rosmarin- og rosinbrød:
150 g sultanas (lyse rosiner) eller rosiner
2 kviste rosmarin
4 spsk olie
25 g gær
2½ dl lunken vand
50 g sukker
2 tsk salt
2 spsk finthakket rosmarin
500 g italiensk hvedemel
1 æg til pensling
Pynt: 4 spsk vand og 2 spsk sukker
*
Sådan laver du Rosmarin- og rosinbrød:
Overhæld sultanas eller rosiner med kogende vand, og lad dem
trække i mindst 30 min.
Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
Læg rosmarinkvistene i en gryde med olie, og varm det stille
op.
Tag det af varmen, og lad det afkøle.
Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C), og tilsæt sukker,
salt, hakket rosmarin, rosmarin-olie, rosiner og det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket til
dobbelt størrelse ca. 1½ time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og form den til 1-2
brød eller 12 boller.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve
tildækket til dobbelt størrelse ca. 45 min.
Varm ovnen op til 225 °C.
Pensl brød eller boller med sammenpisket æg.
Rids brødet på skrå og bollerne på kryds, og sæt dem i ovnen
i 15 min. for boller og ca. 25-30 min. for brød.
Stil brød eller boller til afkøling på en rist, og pensl dem
evt. med en lage kogt af vand og sukker.
Server til morgenmad, eftermiddagste eller som tilbehør til fx
ost.
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD