Karbonader eller krebinetter? Her serverer vi karbonader i
en traditionel opskrift med hakket kalvekød, paneret i krydret mel og stegt
sprøde på panden.
☺ Retten kan tilberedes af Børnekokke
# Ingredienser
400 g hakket kalvekød
1 spsk frisk, hakket fransk estragon
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
¼ tsk groft salt
25 g smør
Dressing:
3½ dl ylette
4 spsk frisk, klippet purløg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Salat:
500 g friske ærter med bælg
1 liter fintstrimlet icebergsalat (ca. 175 g)
600 g små, kogte og kolde kartofler i kvarte
1 agurk i skiver (ca. 300 g)
Pynt: Brøndkarse.
Tilbehør: Groft brød.
* Tilberedning
Bland kød, estragon, salt og peber.
Lad det stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Form kødet til 8 boller.
Sæt bollerne på et skærebræt og tryk dem let så de bliver
trekantede.
Bland mel og salt sammen. Vend kødet i det krydrede mel.
Lad smørret blive gyldent i en pande og steg
"karbonaderne" ved svag
varme ca. 4 min på hver side (ca. 12 min. i alt).
Dressing: Rør ylette med purløg, salt og peber.
Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time og
smag den til.
Salat: Bælg ærterne.
Fordel salaten på et fladt fad.
Anret herpå kartofler og agurk og drys ærterne over.
Tips: Ylette kan erstattes af tykmælk.
Friske ærter kan erstattes af frosne, optøede ærter.
INFO: Hvad er
forskellen på karbonader og krebinetter?
Karbonader er runde og
vendt i mel, navnet stammer fra det italienske. Krebinetter er ovale og vendes
i æg og rasp, før de steges på panden, har rødder i det franske cuisine.
Se alle de bedste opskrifter med Karbonader
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.