Vi deler en god opskrift på et vidunderligt aromatisk hvidt
brød lavet med surdej i en brødmaskine. Brødet er porøst og luftigt, perfekt
til en lækker morgenmad eller ethvert andet måltid.
Tid 6 timer
# Ingredienser
Vand 350 ml
Salt 1 tsk
Melis 1 spsk
Surdej 2 spsk (opskrift)
Hvedemel 500 g
Vegetabilsk olie 2
spsk
* Tilberedning
Kom 2 spsk surdej i en
dyb skål og dæk med 30 °C lunt vand.
Sigt halvdelen af den
nødvendige mængde hvedemel i.
Bland forsigtigt.
Dæk beholderen med
husholdningsfilm eller dæk med en plastikpose, lad et stykke tid stå et varmt
sted, så surdejen kan begynde at virke.
Efter 2-3 timer vil
dejen hæve og stige betydeligt i volumen.
Kom forsigtigt dejen i
bageskålen i brødmaskinen og hæld den nødvendige mængde olie i.
Tilsæt melis og salt.
Sigt den resterende
mængde hvedemel i.
Luk låget på brødmaskinen.
Vælg program 1,
skorpen er mørk, vægt - 900 g.
Tænd for enheden.
Æltningsprocessen begynder. Tilberedningstid - 3 timer.
Efter afslutning af
programmet slukkes for apparatet og låget på brødmaskinen åbnes.
Fjern brødet
forsigtigt og afkøl helt.
Skær duftende hvidt
surdejsbrød i skiver og server.
Kalorieindhold 226,4
kcal pr. 100 g
Proteiner 6,7 g. Fedtstoffer
6,9 g. Kulhydrater 61,9 g.
Se alle
de bedste opskrifter med Bagemaskine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.