At fjerne knoglen og beholde skindet på kalkunbrystet hjælper
med at forsegle fugten, så ydersiden ikke tørrer ud af den intense airfryer-varme.
I stedet får du sprød hud og et super fugtigt, tandoori-krydret kalkunbryst.
4 portioner. Forberedelsestid:
5 min. Samlet tid: 1 time 20 min. Kalorier pr portion: 350
# Ingredienser
1 kalkunbryst (ca. 700
g) med skind, udbenet
1½ tsk salt
1 kop græsk yoghurt
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk sød paprika
2 tsk gurkemeje
2 tsk hakket frisk ingefær
1 tsk stødt spidskommen
olie, madlavningsspray
* Tilberedning
1. Dup kalkunen tør med
køkkenrulle og krydr det hele med 1 tsk salt.
2. Bland yoghurt, hvidløg,
paprika, gurkemeje, ingefær, spidskommen og
resterende ½ tsk salt i
en mellemstor skål.
Fordel yoghurtblandingen
over hele kalkunen.
Lad stå ved stuetemperatur
i 30 min.
3. Spray en airfryer-kurv
let med oliespray. Læg kalkun i kurven.
Kog ved 180 °C, vend hvert
10. minut, indtil kalkunen er gyldenbrun, 35 til 40 min
og et termometer indsat
i den tykkeste del af brystet registrerer 75 °C.
Lad kalkunen hvile cirka
10 min, før den skæres i skiver.
Server Tandoori kalkunbryst med basmatiris, naan og raita.
Kalkunbryst kan få en dårlig rap for at være intetsigende og
gennemstegt.
Ikke længere, takket være denne nemme tandoori kalkunbryst opskrift,
som er afhængig af et par vigtige trin for at låse smag og fugt. Den første nøgle
er at købe kalkunbryst med skind på og udbenet, som hjælper med at forsegle fugt,
så ydersiden ikke tørrer ud af den intense airfryer-varme. Dernæst vil du lægge
kalkunen i blød i en lækker tandoori-stil marinade, lavet med yoghurt, hvidløg,
paprika, gurkemeje, ingefær og spidskommen. Dette låser ikke kun smagen, det bidrager
også til super mørt kød. Til sidst skærer tilberedningen i en airfryer ned på den
normale stegetid, hvilket sikrer sprød hud uden overstegt kød.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------