Ved efterårs-tide er det godt med en frugt- og
bærkombination med amerikansk præg. De friske æbler og syrlige tranebær er en
klar vinder!
• Smuldredejen indeholder færre kalorier end en traditionel
mørdej .
• Havregryn tilfører fibre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30-40 min. 8 portioner
# Ingredienser:
6 mellemstore æbler, skrællede, udkernede og skivede
5 dl friske eller frosne tranebær
2½ dl sukker
1 tsk reven appelsinskal
½ tsk stødt ingefær
SMULDREDEJ:
½ dl hvedemel
½ dl havregryn
½ dl farin
2 spsk finthakkede valnødder (valgfrit)
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt muskat
3 spsk smør eller margarine
1 spsk honning
smør til fadet
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad med smør.
2. Bland mel, havregryn, farin, valnødder,
ingefær og muskat i en skål. Bland godt.
Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp
af en gaffel eller en mørdejsblander (se Tips)
til det bliver en smuldredej. Stil til side.
3. Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal
og ingefær i en skål.
Læg blandingen i det ovnfaste fad og drys smuldredejen over.
Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min.
Lad det svale let og server i portionsglas eller på
tallerken.
SERVERINGSFORSLAG
Prøv at servere desserten med denne delikate creme:
let Philadelphia
ost, eller anden cream cheese, røres
ud med et par spiseskefulde ahornsirup.
Bland hakkede pekannødder eller valnødder i og nyd!
Æble- og tranebærdessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 249 = kJ 1046
Kulhydrat 50 g Protein 1 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g
Tips:
Det er lettest at skrælle et æble ved at begynde fra
toppen og skrælle nedad i en cirkel.
Forsøg at bevare skallen i et stykke, fint til pynt.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.