Fillodej er et godt valg for dem som vil have en dessert med
lavt fedtindhold. Frugtfyldet tilsætter smag og saftighed, det er godt fyld.
• Tørret frugt giver en koncentreret form for kulhydrater.
• Æbler er en god fiberkilde .
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
# Ingredienser:
4 store æbler
saften af 2 citroner
6 tørrede abrikoser
2 spsk fint hakkede mandler
2 spsk abrikosmarmelade
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
2 spsk smør eller margarine
8 ark fillodej
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 175 °C og placer risten i midten af ovnen.
Pensl en bageplade med olie.
2. Skræl æblerne, bor kernehusene ud og gnid æblerne
på alle sider med friskpresset citronsaft.
Stil æblerne til side mens fyldet forberedes.
3. Hak abrikoserne fint og bland dem med fint hakkede
mandler, marmelade, ingefær og kanel.
Pres fyldet ind i æblerne.
4. Smelt fedtstoffet i en lille gryde eller i mikroovnen.
Pensl 4 ark fillodej med det smeltede fedtstof
og læg de andre 4 blade ovenpå.
5. Læg et æble på hver ark og rul dejen så æblerne
pakkes helt ind.
Læg bylterne på pladen og pensl dem med resten af
fedtstoffet.
Bag i ovnen 25 min til de er gyldne.
Del hver bylt på midten og server dem varme.
VARIATION
Erstat de tørrede abrikoser med anden tørret frugt.
Æblebylter med fyld:
Pr. portion: Energi: Kcal 246 = kJ 1033
Kulhydrat 27 g Protein 3 g Fedt 14 g (51 %) Fibre 3 g
Tips:
Fillodejen tørrer meget hurtigt og bliver sprød.
Dejen bør derfor ligge under et fugtigt klæde til den skal bages.
Pensl fillodejen med honning i stedet for fedtstof.
Bylterne får da en sødere smag.
Pas på, at honningen ikke brænder på under bagningen.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.