Hjemmelavet gelé smager bare bedst! - Naturen vrimler med
spiselige frugter - især hen på sommeren og efteråret. Umodne æbler og æbler
faldet af træet behøver ikke gå til spilde. Forvandl de grønne og umodne æbler
til lækker æblegelé – Få de lækre opskrifter HER
Til 6 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Køletid: 1 time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
5 dl æblemost eller
cider
8 blade husblas
1 dl vand
1 kiwifrugt
2 pærer eller 1
mangofrugt
100 g blå druer
100-150 g friske
jordbær eller andre friske bær
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand.
2. Skræl kiwifrugt
og pærer, evt. mangofrugt.
Fjern kernehuset fra
pærerne og skær dem i terninger.
Halver druerne og fjern kernerne.
Nip jordbærrene, skyl dem og skær dem en gang over.
3. Læg al frugten i
en glasskål eller en olieret form, hvis desserten skal vendes ud.
Du kan blande
frugten, lægge den i lag eller servere ved siden af geleen.
4. Bring vandet i
kog i en kasserolle.
Tag den fra varmen
og lad det køle lidt.
Knug vandet af
husblassen og opløs den i det varme vand under omrøring.
Vend æblemost eller
cider i.
5. Når geleen er
halvstiv, hældes den over frugten.
Stil desserten i
køleskab ca. 1 time, til den er stiv.
6. Vend evt. desserten
ud på et fad.
Den kan spises med
eller uden flødeskum til.
Tips:
Husk altid at afkøle
den smeltede husblas lidt (den skal være håndvarm), inden den hældes i gelévæden.
Tilsæt den i en tynd stråle, mens der piskes hele tiden - så kommer der ikke
klumper i geleen.
Til opløsning i varm
væske knuger man vandet af husblassen, der så kommes direkte i den varme væske.