Hovedret Aftensmad. Arbejdstid: ca. 45 min. Stegetid: 2 timer og 20 min. Kogetid, fyld: ca. 15 min.
Middelsvær at lave. Retten er dyr. (4 personer)
# Ingredienser til And
i cider:
1 (friskslagtet) and (ca. 2,5 kg)
salt og peber
1 ds henkogte kirsebær uden sten (ca. 340 g)
2-4 tynde strimler usprøjtet appelsinskal
ca. 3 dl cider
Fyld:
2 store løg
1 stort syrligt æble
1 let stegt andelever
1 dl cider
120 g rasp (ca. 3 dl) eller 3 skiver daggammelt franskbrød
uden skorpe
Endvidere:
1-2 spsk smør
4-5 blade frisk salvie eller 2 tsk tørret
1 tsk salt
¼ tsk peber
Ufarvet
bomuldsgarn eller kødnåle
* Sådan laves And i
cider:
1. Fjern hjerte, kråse, hals og lever og krydr anden ind- og
udvendigt med salt og peber.
Fyld:
2. Pil løgene og hak dem groft. Skræl æblet og skær det i
terninger.
Skær andeleveren i terninger.
3. Smelt smørret i en gryde og snur løgterningerne klare
heri.
Kom lever- og æbleterninger i og lad dem svitse med nogle få
min. Lad det køle af.
4. Kom rasp eller smuldret brød i en skål.
Lun cideren og hæld den over brødet.
Lad det svale let og rør løgblandingen i.
Krydr med hakkede salvieblade, salt og peber.
And:
5. Sæt ovnen på 250°C.
Læg fyldet i anden og sy den sammen eller luk den med
kødnåle.
6. Læg anden på risten over bradepanden og brun den ved 250°C
i 20 min
med brystet nedad og 20 min med brystet opad.
7. Dæmp varmen til 160 °C, læg hjerte, kråse og hals i selve
bradepanden
og lad anden stege 1 time.
8. Tag anden ud, hæld fedtet fra og fjern risten. Læg anden
tilbage i bradepanden.
9. Hæld lagen fra kirsebærrene.
Gem den og kom kirsebær og appelsinskal ned til anden i
bradepanden.
10. Hæld cider og ca. 2 spsk af kirsebærlagen ved og lad
anden stege videre i ca. 40 min.
Tag anden ud og dæk den til. Tag kirsebær og appelsinskal op.
11. Si skyen fra bradepanden ned i en lille gryde.
Kog eventuelt bradepanden af med lidt cider eller vand og si
igen.
Lad skyen stå et øjeblik og skum så fedtet af.
12. Bring skyen i kog og lad den koge lidt ind, for god
varme og uden låg.
Smag til med salt og peber.
13. Skær anden ud, se And. Tag fyldet ud og læg det
på et varmt fad.
Læg andestykkerne oven på fyldet.
Læg kirsebærrene ved og Server skyen til.
Tips: Server små pillekartofler til.
Skysaucen kan jævnes med lidt Maizenamel, rørt ud i koldt
vand.
Se de bedste opskrifter med
And
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------