For at få den rette
smag på stegen er det friske krydderurter fra haven eller potter som skal til. Her
er en virkelig lækker ret med lammekølle, det er altid godt!
Tid: 3 timer, heraf
2½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 6-8 pers.
# Ingredienser
2-2½ kg lammekølle
med ben
2 tsk salt
½ tsk peber
3 kviste rosmarin
4 kviste timian
2½ dl rødvin
2 dl oksebouillon
(vand + terning)
400 g skalotteløg
5 mellemstore
gulerødder
1 bid rodselleri (250 g)
2-3 spsk Maizena
½ bdt. salvie
* Fremgangsmåde
1. Gnid stegen med
salt og peber.
Stik et
kødtermometer i den tykkeste del af stegen, men ikke for tæt ved benet.
2. Læg stegen i en
bradepande eller et ovnfast fad.
Steg i ovnen ved 175
°C til termometeret viser 75 °C, 2½ time.
3. Efter 1 time
tilsættes rosmarin, timian, rødvin og bouillon og det hele steger videre.
4. Skræl løg,
gulerødder og selleri.
Skær gulerødder og
selleri i grove strimler.
5. Læg grønsagerne i
bradepanden rundt om stegen.
Øs samtidig kødet med
skyen.
6. Fortsæt
stegningen og øs endnu en gang lige inden stegen tages ud.
7. Tag stegen op og
lad den hvile 15 min. Gem grønsagerne.
8. Mål skyen op i en
gryde.·
Spæd evt. med lidt bouillon (vand + terning) til 4 dl.
9. Bring skyen i kog
og jævn med Maizena. Hak salviebladene groft.
10. Smag saucen til
med salvie og evt. lidt salt og peber.
11. Skær lammestegen
for og server den sammen med løgene og rodfrugterne, samt saucen og evt. kogte
kartofler.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------