Forret. Arbejdstid: ca. 30 minutter Gratinering: 8-10
minutter. Let at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser til Asparges,
gratinerede:
friske, hvide asparges
salt
Til gratinering:
¾ dl reven ost (gruyere eller emmentaler)
¾ dl rasp
smør
Ovnfast fad
* Sådan laves Asparges,
gratinerede:
1. Skræl aspargesene fra hoved mod fod og skær eller bryd
de træede ender af.
Kog rodender og skræl af i 10 minutter i letsaltet vand, der
netop dækker. Si det.
2. Kom de istandgjorte asparges i så meget letsaltet vand
tilsat kogelagen fra rodender og skræl, at de er dækket, og kog dem svagt 6-7
minutter efter tykkelse.
3. Tag straks aspargesene op og lad dem dryppe af i en
sigte.
Sæt ovnen på 200 °C.
4. Læg aspargesene i et smurt ovnfast fad.
Bland reven ost og rasp.
Drys det over aspargesene og fordel smørklatter over.
5. Sæt fadet i ovnen 8-10 minutter, til overfladen er
gylden, men ikke for brun, så smager osten bittert.
Server straks.
Tips: Aspargesene i fadet kan overhældes med en ostesauce
før gratineringen.
Se Artiskokbunde Mornay.
Se de bedste opskrifter med
Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------