Forret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Iblødlægning: 1 time. Kogetid: 1¼ time. Let at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Bønnesuppe, legeret:
150 g flageoletbønner
1 løg
2 porrer
1 spsk olie
1 liter (hønse)bouillon
½ dl piskefløde
1 bdt hakket persille
salt og peber
* Tilberedning af
Bønnesuppe, legeret:
1. Læg bønnerne i blød koldt vand 1 time.
2. Pil løget og hak det fint. Skær porrerne i smalle ringe.
Svits begge dele nogle minutter i olie.
3. Hæld vandet fra de udblødte bønner og kom dem ned til
grønsagerne, vend godt, og hæld bouillon ved.
Lad suppen koge under låg ca. 1 time ved svag varme, eller
indtil bønnerne er møre.
4. Blend suppen sammen med fløde og 2 spsk hakket persille.
Bedst ad flere omgange. Eller purer suppen gennem en sigte.
5. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den langsomt op.
Smag til med salt og peber.
Server straks, eventuelt med et drys persille og en skefuld
cremefraiche - eller server det til, sammen med godt brød.
Tips: Flageoletbønner er tørrede, men ikke hårdt tørrede
bønner. Derfor er iblødsætningstiden så kort.
I landene omkring Middelhavet spises de ofte friskbælgede
eller halvt tørrede.
Se alle de bedste opskrifter med Bønner
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------