Fransk klassiker og perfekt til et middagsselskab. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 35 min. + 1 times marinering.
Tilberedningstid: 1 time 40 min. Kuverter: 8
# Ingredienser
1,5 leg okseklump
2 tsk tørret oregano
3,7 dl rødvin
1 spsk olie
6 skiver hakket bacon
750 g (4) små oksestegeben
1 lille bouquet garni
400 g flåede, purerede tomater (fra dåse)
0,6 dl oksebouillon
8 perleløg
200 g (cirka 16) champignon
50 g soltørrede tomater, skåret i kvarte
2 spsk hvedemel
40 g blødgjort smør
400 g halverede artiskokhjerter (fra dåse)
* Tilberedning
1. Skær stegen i 2 cm terninger og hæld dem i en skål med
oregano og vin.
Dæk skålen til og lad det trække i 1 time eller natten over.
2. Hæld olien i gryden. Tilsæt bacon og ben og steg det i
2-3 min.
Tilsæt det marinerede kød, bouquet garni, tomater og
bouillon og bring langsomt det hele i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkage under låg i 1 time.
Tilsæt løg, champignon og soltørrede tomater og lad det
småkage yderligere 30 min.
3. Tag ben og bouquet garni op af gryden.
Bland smør og mel gradvist i den småkogende blanding og
omrør godt efter hver tilsætning.
Tilsæt artiskokhjerterne og lad det småkage 2-3 min.
Prøv sammen med:
Forret: Muslinger
med mandelskorpe
Dessert: Karamelliserede
pærer med chokolade- og hindbærsauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.