Bovbladsstegen er et
fint stykke kød, som er godt at stege helt. Det bliver rigtig lækkert med en
svampesauce til. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 2½ time, heraf
1½-2 timer for stegen i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1-1½ kg bovbladssteg
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
SAUCE:
1 glas blandede
svampe (200 g) eller 3-4 dl rensede svampe i tern
2 spsk smør eller margarine
2½ spsk hvedemel
4 dl sky og bouillon
(vand + terning)
salt og peber
soya
* Fremgangsmåde
1. Gnid kødet med
salt og sort peber.
Læg stegen i et
ovnfast fad eller en lille bradepande.
2. Stik et
kødtermometer ind i kødet så spidsen kommer midt i den tykkeste del.
Så meget som muligt
af røret skal sidde inde i kødet.
3. Sæt fadet i en
175 °C varm ovn og steg 1½-2 timer eller til termometeret viser 80 °C.
4. Tag kødet op og
lad det hvile under aluminiumsfolie i 10 min.
5. Hæld væden fra
svampene, men gem den.
Skær evt. svampene i
små tern.
6. Svits svampene i
fedtstoffet.
Drys melet over. Rør rundt.
Spæd med sky fra
stegen, svampevæde og bouillon til saucen har en passende konsistens.
Lad den koge i 5 min.
Smag evt. til med
salt, peber og soya.
7. Server kødet i
skiver sammen med kogte kartofler, broccoli, æblemos og sauce.
Tips: Bovbladsstegen kan erstattes med nakkesteg
med ben, som tilberedes som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------