Aftensmad Hovedret Pizza. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ialt 1¼ time. Bagetid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer/4 stk.)
# Ingredienser
til Calzone:
300 g hvedemel (5 dl)
15 g gær
1 spsk olie
½ tsk salt
Fyld:
4 skiver skinke (200 g)
8 skiver mozzarellaost (400 g)
Til pensling: 1 æg
* Tilberedning Calzone:
1. Opløs gæren i 2 dl lunkent vand.
Tilsæt olie, salt og det meste af hvedemelet.
Tilsæt det sidste hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen glat
og smidig.
2. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
3. Ælt dejen igennem og del den i 4 portioner.
Rul hvert stykke ud til en tynd, cirkelrund plade.
4. Læg en skive ost på den ene halvdel af hver dejplade.
Læg en skive skinke ovenpå og til sidst en skive ost.
5. Fold den anden halvdel hen over fyldet og klem dejen godt
sammen i den runde sammenføjning.
6. Lad calzonerne efterhæve 15-20 minutter.
7. Læg dem på en smurt bageplade eller på en plade med
bagepapir.
Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i en 250 °C varm
ovn 15-20 minutter.
Server straks.
Tips: Du kan bruge både dansk og italiensk mozzarella
til calzone. Bruges den danske ost, der er mere tør end den italienske, er det
en god ide at lægge et lag flåede, hakkede tomater mellem skinken og osten.
I øvrigt kan calzone tilberedes med alle slags pizzafyld: en
tomatsauce med hakket oksekød eller skinke, champignon, rejer, artiskokhjerter
osv.
Calzone med skinke, mozzarella og eventuelt tomat kan bages
i mindre størrelser og bruges som tilbehør til suppe.
Se alle de bedste opskrifter med pizza
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------