Logo

Cannelés bordelais - sprød, sød og blød på én gang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cannelés bordelais - sprød, sød og blød på én gang 

 
En canelé er et lille fransk wienerbrød smagt til med rom og vanilje med en blød og mør vanillecreme og en mørk, tyk karamelliseret skorpe. Ca. 16 stk.

 
# Ingredienser
1 stang vanilje
5 dl kold sødmælk
50 g smør
250 g flormelis
100 g hvedemel
En knsp fint salt
2 æg
2 æggeblommer
Smeltet smør til pensling af formene
Canneléform(e)


Cannelés bordelais - sprød, sød og blød på én gang 

Til dette særlige bagværk, cannelé, der stammer fra Bordeaux,
behøves specielle forme, eller man kan prøve sig frem
med opskriften i muffinsforme.

 
* Tilberedning
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn, vaniljestang, mælk og smør i en gryde.
Kog op. Tag gryden af varmen og lad afkøle helt,
gerne natten over i køleskab.

 
Bland flormelis, hvedemel og salt i en røreskål.
Pisk æg med æggeblommer i en anden skål.
Fjern vaniljestangen og rør æggeblandingen i de tørre ingredienser.
Tilsæt den afkølede mælkeblanding lidt ad gangen.
Dæk skålen med film og stil den i køleskab natten over.

 
Tænd ovnen på 240 °C.
Sæt den plade, som canneléformene skal stå på, i ovnen.
Smør canneléformene med smeltet smør og
fyld dem næsten helt op med dejblandingen.
Bag kagerne på den forvarmede plade i 15 min og
undgå at åbne ovnlågen, mens de bager.

 
Skru ned til 180 °C og bag i yderligere 50-60 min.
Kagerne skal helst være mørkebrune og karamelliserede på overfladen.
Lad kagerne afkøle i formen, inden de vendes ud på en rist,
så holder de faconen bedst.
Den ubagte dej kan holde sig i køleskabet i et par dage.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 700 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her