Kræs for dine gæster med carpaccio af jordbær og koldskål-is.
I denne ret skærer du jordbær i tynde skiver, sammen med masser af lime, og
serverer det med en velsmagende is af hjemmelavet koldskål.
Til 4 personer
# Det skal du bruge
Koldskål-is:
3 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
1 stang vanilje, korn af
3 dl kærnemælk
2 dl piskefløde
½ citron, saft af
Jordbærcarpaccio:
200 g jordbær
1 lime, limesaft + skal af
4 spsk knuste kammerjunkere
spiselige stedmoderblomster til pynt
*
Sådan gør du
Koldskål-is:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig
masse.
Bland æggemassen med kærnemælk, fløde og citronsaft, og kør
på en ismaskine.
Kom den i en beholder med låg, og frys et par timer.
Hvis du ikke har en ismaskine, men fryser isen i en form,
skal du røre i den ca. hvert 20 min. for at undgå iskrystaller.
Jordbærcarpaccio:
Skyl og nip jordbærrene.
Skær jordbærrene i tynde skiver, og pres limesaft over.
Anret jordbær i tynde skiver i dybe tallerkener, og drys med
limeskal.
Servér med en kugle koldskål-is, og drys knuste
kammerjunkere over.
Pynt med spiselige stedmoderblomster.
Se flere dejlige opskrifter med jordbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter