Ceasar salad eller på dansk Cæsar salat består af sprød
salat, kylling - eller perlehøne, cripsy gyldenstegte brødcroutoner og en
velsmagende dressing og parmesanost. Følg opskriften på denne klassiske og
velsmagende Ceasar salad. En salat de fleste kan lide!
# Ingredienser
Salat:
3-4 stk. stegte perlehøns eller kyllingebryst
1-2 stk. romaine-salat
2-4 håndfulde croutoner af landbrød, ristet i olie med
hvidløg
1 smule parmesan i flager
Dressing:
2 dl neutral olie
2 fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 ansjosfileter i olie
1 spsk sherryvinaigre
1 sjat Worcester sauce
2 spsk revet parmesan
salt og peber
*
Fremgangsmåde
Begynd med dressingen og kom alt undtagen olien i blenderen
og kør.
Tilsæt olien lidt efter lidt.
Hvis dressingen bliver for tyk, kan den fortyndes med lidt
vand.
Smag til med salt og peber.
Steg brødterningerne gyldne i olie.
Dryp dem med presset hvidløg og steg lidt mere.
Læg dem på fedtsugende papir.
Pluk salaten, fordel den på fire tallerkener og kom lidt
dressing ved.
Fordel stegte fjerkræskiver, parmesanflager og croutoner
over salaten og servér den med ekstra dressing til selvbetjening.