Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Skal trække: 4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Ceviche:
400 g frisk fiskefilet (søtunge, torsk, rødspætte, havkat
eller anden mager fisk)
Marinade:
3-4 dl olie
saft af 2 citroner (ca. 1 dl)
saft af 1 limefrugt (ca. ½ dl)
1 tsk salt
½ tsk chilisauce
Endvidere:
1 rød peberfrugt
1 bdt persille
100 g sorte oliven
* Tilberedning Ceviche:
Marinade:
1. Bland alle delene til marinaden godt.
Fisk:
2. Fjern rester af skind og ben fra fileterne.
Skær fisken i meget tynde skiver. Brug en skarp kniv.
Eller skær fileterne i små tern på ca. 1½ cm.
3. Læg fiskestykkerne i et fad og hæld marinaden over.
Sørg for, at alle stykker er dækket af marinaden.
Dæk med plastfilm og sæt fisken i køleskab i ca. 4 timer.
Vend evt. fiskestykkerne efter et par timer.
Hæld overskydende marinade fra.
4. Befri peberfrugten for frøstol og kerner.
Skær den i små tern.
Skyl og hak persillen groft.
5. Læg rød peber, persille og oliven over den marinerede
fisk.
Vend evt. forsigtigt.
Serveres kold, med landbrød til.
Tips: Fisken kan marineres længere tid, fx natten
over. Citrussaften mørner fisken, så den bliver hvid ligesom ved kogning.
Frossen fisk kan godt bruges til ceviche, men frisk er afgjort at foretrække.
Der kan bruges ren limesaft, den er lidt mere krydret og
knap så sur som citronsaften.
INFO: Ceviche er en kold fiskesalat, der ofte består af
frisk søtunge, rejer eller blæksprutte marineret med engelsk sauce, lime,
koriander og løg. Retten er populær i de latinamerikanske lande, ingredienserne
varierer efter region. Stammer fra Vicekongedømmet i Peru.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------