Brød Hjemmebag Bagværk. Arbejdstid: 15 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 35 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Challa:
50 g gær
2 spsk olie
1 tsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel (ca. 9 dl)
Til pensling: æg
birkes
* Tilberedning Challa:
1. Rør gæren ud i 2,5 dl lunkent vand.
Tilsæt olie, sukker, salt og halvdelen af hvedemelet.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen er
æltet godt sammen, men stadig er meget smidig.
2. Læg dejen i en stor skål og dæk den med et viskestykke.
Stil den til hævning 45 minutter, lunt og trækfrit.
3. Ælt atter dejen igennem og form den til et brød.
Læg det på en letsmurt, letmelet plade eller en plade
beklædt med bagepapir.
Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 15 minutter.
4. Rids brødet let med en skarp kniv.
Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes.
5. Bag brødet i en 200 °C varm ovn i ca. 35 minutter.
Lad brødet afkøle utildækket på rist.
Tips: I stedet for et stort brød kan du lave små horn
eller boller. De skal kun bage ca 15 minutter ved 220 °C.
Dejen kan tilsættes 1 æggeblomme, der piskes ud i gærvæsken.
Brødet hæver lettere, og farven bliver varm gul.
Kan fryses; holdbarhed: ca 4 måneder.
Info: Challa er de særlige brød der spises på sabbatten. Det
er et snoet brød fremstillet med æg og ingen mælk. Denne form for Challa
Sabbath brød opstod i det 15. århundrede Østeuropa. Dette er en af de mest
skattede jødiske fødevarer, og er derfor en stor del af livet i Israel.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------