Logo

Chaud-froid, hvid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chaud-froid, hvid 

 
Chaud-froid, (fransk varm-kold), en let krydret, kold sauce. Chaud-froid er en geleret sauce, der bruges til at glasere tilberedt kød med.
Kød dækket med chaud-froid er altså en kold ret, der ofte serveres om sommeren eller som del af frokostbuffeten.
Sauce. Arbejdstid: 30 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris.   

 
# Ingredienser til Chaud-froid, hvid:
Grundsauce:
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
salt og peber

 
Gele:
2,5 dl hønsebouillon
8 blade husblas

 
* Tilberedning Chaud-froid, hvid:
Grundsauce:
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde uden at brune det og rør hvedemelet i.

 
2. Tilsæt hønsebouillonen lidt efter lidt under piskning og lad saucen koge godt igennem.

 
3. Tilsæt piskefløden, rør godt, og lad saucen koge godt igennem.
Smag til med salt og peber.

 
Gelé:
4. Udblød husblassen i 7-8 minutter i koldt vand.

 
5. Varm 2,5 dl hønsebouillon op.
Knug vandet af hus­blassen og opløs den direkte i den varme hønsebouillon.

 
6. Rør den varme gelemasse i saucen.

 
7. Stil saucen til side og rør i den af og til, mens den svaler.
Når den begynder at tykne, er den klar til at dække lyst kød, fx kylling eller lyst fuglevildt som fasan og agerhøne.

 
Tips: Hønsebouillonen kan udskiftes med fiskebouillon, når det er fiskeretter, der skal overtrækkes.

 
Se alle de bedste opskrifter med Sauce 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her